Tuesday, October 21, 2014

back to basics

毎週出席するレッスンで、ピラティスの師匠が繰り返し私たちに言うのは『基本を大切に。慣れている人ほど基本をおろそかにしやすい。もう一度ひとつひとつのエクササイズを確認して。』ということ。


今回の南インド料理教室にて、初参加の方が3名ほどおられました。
毎回出席するメンバーが慣れてしまったこと、例えばテンパリングでマスタードシードやカレーリーフがはじける勢いに驚いたり、スパイスの甘くてこうばしい香りや、ひと匙のスパイスを加えるだけで味が変わるということなどにびっくりしたり。何度も何度も歓声があがり、写真が撮られ、『ああ、私もはじめてこの教室に来た時にはこうだったなぁ』ということを思い出しました。
この半年間でずいぶんとスパイスが身近になり、ほんの些細なことを当たり前に感じるようになったのだと気づきました。

 
 

基本は、一番大切だからこそ基本。
誠実な気持ちを忘れてはいけない。

 

At the Pilates lesson I attend every week, my master says that basics is the most important thing. When we get used to the movements, we tend to stop paying a great attention to basics. So we must concentrate on making sure each movement is properly controlled.


At the South Indian cuisine lesson, we had three new faces this time.
They were surprised at popping mustard seeds or curry leaves with great force at tempering, or sweet and appetizing aroma of spice, and only a spoonful of spice can change the impression of the dish. Those things were forgotten by regular members of the class. Three girls were cheered many times at something and they kept taking pictures. That reminded me of myself when I came to the class for the very first time.
While this six months, spice became to feel so close to me and I got used to trivial things.




Basics is the base because it's the most important thing.
I shouldn't forget the faithful feeling.


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