Friday, March 09, 2012

Sakura Sakura

大好きな香りは色々とあります。
珈琲、カカオ、肉桂、桃、ラヴェンダー、阿片、檸檬、ヴァニラ…
でも心から好きなのはと訊かれたならば、桜の香りと答えます。

とても自然で柔らかく、そして爽やかな桜の香りは、どんなに完璧に作られた香料も敵わないくらい、心を落ち着かせてます。

桜餅のように、桜の香りがする食べ物も大好きです。
去年の春に北海道にいた時は、桜の花の載ったカマンベール・チーズに大いにハマりました。

ああ、桜が待ち遠しい。





There are many kinds of fragrance I love.
Coffee, cacao, cinnamon, peach, lavender, opium, lemon and vanilla....
but if someone asked me what kind of fragrance I adore the most, I would say sakura (cherry blossoms).

Sakura's organic and sweet but refleshing scent of sakura is way better than any other perfectly created artificial perfumes and makes me relax the most.

I appreciate the foods which have a hint of sakura fragrance such as sakura mochi (pinkie rice cake wrapped in a pickled sakura leaf).
When I was in Hokkaido last spring, I was crazy about sakura camembert.

Oh, how much I'm longing for sakura to bloom.

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